Krém a zdobení
Jaké špičky a jak na zdobení krémem je krásně popsané zde!!!
Píšu zde o nastavování krému kaší z mléka a polohrubé mouky, postup této kaše je, jako by jste dělali kaši krupičnou, jen ne příliš hustou. (ale ne zase příliš řídkou) Do studeného mléka nasypu polohrubou mouku od oka a za stálého míchání přivedu k varu. Po zhoustnutí odstavím, ale stále míchám, než vychladne, aby se nedělaly hrudky. Tuto kaši pak přidávám k máslu, které rozšlehám s cukrem dle chuti. A dle dortíků přidávám např. lemond curd, pomeranč curd, či různé marmelády... a do pivních přidávám cca půlku lučiny. Lze také nastavit i mascarpone.
Fantazii se meze nekladou, dokonce mám odzkoušené oreo sušenky, které nastrouhám do krému.
Sypání koupíte dnes v každém supermarketu.
A např. napichovátka, která u mne vidíte, jsem pořídila u kamarádky RAVERY
A ještě tip, kde koupit pěkné košíčky - Obchůdek u Balónku
A můj nejoblíbenější kout v obchodě u LILIE
Také se mi osvědčilo např. do citrónového těsta kápnou pár kapek citr. oleje od Justu...